2024. április 13., szombat
FONTOS

Gyermeknapot tartottak a Pánczélban

Közel kétszáz fogyatékkal élő gyermek és fiatal felnőtt szórakozhatott felhőtlenül a színes programokon az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézményében.

A gyermeknap célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira, sajátos szükségleteire, a gyermekek egészségvédelmére és a tanulási lehetőségek javítására. Ezen a napon minden figyelem a gyermekekre irányul, különösen igaz ez a sérült gyermekek esetében.

A gyermeknapon az óvodás és iskoláskorú gyerekek többek között kézműveskedhettek, kipróbálhatták az ugrálóvárat és beülhettek egy rendőrautóba is, de a lányokat külön szépségszalon, a fiúkat pedig Star wars sarok is várta.

A barátaival együtt járta körbe az állomásokat János Beáta, aki elmondta, leginkább a csillámtetoválásának és az új frizurájának örül. Az autizmussal élő Barta Dániel arról beszélt, hogy kipróbálta a rendőrautót és az ugrálóvárat is, de a napi rutinfeladataitól sem szakadt el. A délutáni programokba szeretne leginkább bekapcsolódni Fazekas Karina, aki azt is elmondta, mit jelent számára a gyermeknap.

A Pánczél Imre tagintézményben évente néhány alkalommal szerveznek nagyobb rendezvényeket a gyerekeknek, ezek közül kiemelkedik a gyermeknap. Örkényi-Nyist Kornélia tagintézmény-vezető azt hangsúlyozta, miért különösen fontos sérült gyermekek esetében ez az ünnepkör.

A gyermekek ünnepe a játékról, a felhőtlen szórakozásról, az együtt töltött idő varázsáról szól egészséges és sérült gyermeknek egyaránt. A Pánczél Imre tagintézmény fogyatékkal élő gyermekei erre a napra kiszakadhatnak a sokszor megterhelő hétköznapokból.

Nézze meg ezt is:

A munkásőrség történetét kutatja Csík Ádám

  A Békés Vármegyei Levéltár munkatársa, Csík Ádám évekkel ezelőtt kezdte el kutatni a munkásőrség …