2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Kerékpáros rendőrök álltak szolgálatba Békéscsabán

Az önkormányzat támogatásával indult el 2016-ban Békéscsabán a kerékpáros rendőrjárőr-szolgálat, amely minden évben a turisztikai szezon ideje alatt működik.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyon hasznosnak bizonyult ez a járőrszolgálati forma, mert gyakran előfordul, hogy a járókelők vagy a közlekedők tőlük kérnek tanácsot, vagy segítséget, illetve számos alkalommal intézkedniük is kellett a közbiztonság fenntartása, vagy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében.

A kerékpáros rendőrjárőrökkel Békéscsabán elsősorban a belvárosi forgalmas utakon, kerékpárutakon találkozhatnak a közlekedők. Olyan helyeken végeznek ellenőrzéseket, ahol gyakoriak a szabálytalanságok, így például a József Attila utca és az Árpád sor közötti gyalogos hídnál.  Ellenőrizni fogják a gyalogos járdákat és a kerékpáros átvezetéssel nem rendelkező gyalogos-átkelőhelyet is, mert sajnos sokan még mindig nem szállnak le a kerékpárról ezeken a helyeken.  Fontos szabály, hogy ha van kerékpárút, illetve az úttest alkalmas a kerékpározásra, járdán ne üljenek fel a kerékpárra! Legyenek tekintettel a gyalogosokra, különösen az idősekre, gyermekekre! A járművezetők a zebráknál a jóval lassabban haladó gyalogosok érkezésére számítanak, a hirtelen az úttestre hajtó kerékpárosok veszélybe sodorhatják magukat.

Ez a járőrszolgálati forma lehetővé teszi, hogy a rendőrök a szabályok betartásával példát mutassanak a kerékpárosoknak.

Nézze meg ezt is:

Ittasan vezetett egy lengyel sofőr a gyulai határon

A gyulai közúti határátkelőhelyen 2024. április 4-én dél körül belépésre jelentkezett egy lengyel kamionos. A …