2024. március 28., csütörtök
FONTOS

35 iskola közel 700 diákja mérte össze tudását a 29. Erkel Diákünnepeken

Pénteken folytatódtak a versenyprogramok a 29. Erkel Diákünnepeken. Néptánc kategóriában nyolc produkciót láthatott a zsűri. A Harruckern Táncegyüttes tyukodi táncokkal készült az EDÜ-re.

A tánc és mozgás versenyprogramban mérték össze tudásukat a fiatalok a Vigadóban. A fellépők között voltak olyanok, akiknek többet jelent a tánc egy egyszerű hobbinál. A zsűri tagjai többek között azt figyelték, hogy ki mennyire használja ki a színpadi teret. Emellett fontos az is, hogy mit közöl a táncos az előadásával.

A Jaffa zenekar, majd a 2019-es EDÜ aranyérmese, a PowerBeat ütőegyüttes műsora színesítette a 29. Erkel Diákünnepek megnyitóját.

Farkas Mária főszervező, az Erkel Diákünnepek Alapítvány kuratóriumi elnöke a megnyitón kiemelte, aki már legalább egyszer részt vett az elmúlt 6 évtized alatt az eseményen, az tudja, hogy ez a középiskolás kulturális verseny milyen hatással van a fiatalság életére. Az EDÜ-t 60 évvel ezelőtt Székely Jánosné és Czeglédi Imre vezetésével az Erkel gimnázium tantestülete hozta létre.

Az eseményre a gyulai középiskolák mellett az ország minden részéből, Tatabányától Nyíregyházáig, Budapesttől Hódmezővásárhelyig érkeztek fiatalok a fürdővárosba.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, az idei versenyprogramra 211 produkció nevezett. Az EDÜ-n 35 iskola közel 700 diákja mérte össze tudását. A polgármester hangsúlyozta az Erkel Diákünnepek attól különleges, hogy egy olyan tehetségkutató, amely egyben fesztivál is.

Görgényi Ernő jelképesen átadta a város kulcsát Komjáthy Nándornak. A városi diákönkormányzat elnöke hangsúlyozta, a kulcsnak jelképes értéke van. A megnyitót követően a fáklyás felvonulással folytatódott a program, a séta a Várkerttől a Göndöcs-kertig tartott.

 

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …