2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Minden nap tehetünk a magyarság megmaradásáért

Az Erkel Ferenc Vegyes Karral énekelték el a Himnuszt a Nemzeti Összetartozás Napján a gyulai megemlékezés résztvevői.

Görgényi Ernő polgármester beszédében a Csigakertben álló székelykapu szimbolikájáról beszélt, a kapu nyitott, és átjárható, és galambdúccal is el van látva, a galamb pedig a béke jelképe.
A szónoklat történelmi visszatekintéssel folytatódott, majd a polgármester kijelentette, Nyugatról sok ígéretet és szép szavakat kaptunk, konkrét segítséget a nehéz helyzetekben viszont nem. Így volt ez a trianoni diktátumnál is.

Görgényi Ernő hangsúlyozta, egyet tehetünk, nem felejtünk, mert azt semmilyen békediktátum nem írja elő nekünk. Emellett kultúránk megőrzésével, a minden nap elvégzett, kemény munkával tehetünk azért, hogy megmaradjon a magyarság.

A program Tege Antal és a Calliope színház növendékeinek műsorával folytatódott, majd az egyházak képviselői osztották meg gondolataikat a megjelentekkel. Pápai Attila evangélikus lelkész az évforduló kapcsán a gyógyulás csodáiról beszélt. Merényi Zoltán baptista lelkipásztor úgy fogalmazott, a szétszakítottság az emberiség nagy problémája nemcsak a nagy, hanem a kis közösségekben is.
Hegedűs István református lelkész az üldözött ember imádságát idézte. Balogh Ottó katolikus káplán áldást kért a csigakerti emlékműre, hangsúlyozva, hogy legyen az útmutató jel, mely segít minket.

A program a koszorúk, virágok elhelyezésével folytatódott, majd a Székely himnusszal zárult.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …