2024. április 20., szombat
FONTOS

Rangos díjak és elismerések a gyulai pedagógusnapon

Gyula Város Önkormányzata és a Gyulai Tankerületi Központ pedagógusnap alkalmából június 6-án, a gyulai Vígadóban köszöntötte a Pedagógusnapi ünnepségen a köznevelési intézmények pedagógusait és vezetőit.

Az ünnepi eseményen mintegy 200 pedagógus vett részt, ahol rangos díjakat és elismeréseket adtak.

Hazánkban 1952 óta ünneplik június első vasárnapján a pedagógusokat, a figyelmet a munkájukat hivatástudattal végzőkre irányítva. A Gyulai Tankerületi Központ és a helyi önkormányzat hétfőn a Vigadóban köszöntötte az érintetteket.

Több évtizedes kiváló pedagógiai munkájáért kapott tankerületi dicséretet Kenderné Fábián Ildikó. A tanító elmondta, pedagógus családból származik, ezért külön megtiszteltetés számára az elismerés.

Nehezen, szűkös körülmények között, mégis örömtelien indult 60 évvel ezelőtt a pedagógusi pályája Orgován Károlynénak. A gyémántdiploma átvétele alkalmából elmondta, milyen üzenetet küld a jövő pedagógus generációjának.

Teleki-Szávai Krisztina igazgató köszöntőjében arra emlékezett vissza, miért választotta a pedagógus hivatást.

Egy régi kínai mondást idézett Görgényi Ernő polgármester, az oktatás és az abban szerepet vállalók jelentősége kapcsán. Görgényi Ernő kiemelte valamennyi pedagógus meghatározó szerepét a gyermekek életében.

A hétfői ünnepségen munkájáért polgármesteri dicséretben részesült húsz pedagógus, tankerületi dicséretet tizenkilencen kaptak. Hosszú éveken át végzett munkájuk elismeréseként, nyugdíjba vonulásuk alkalmából öten vehettek át díjat.

Miniszter elismerő oklevélben Vrbovszki Beáta, a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanára, míg tankerületi igazgatói elismerésben Gonda Mária kormánytisztviselő részesült.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …