2024. július 19., péntek
FONTOS

Számos kihívás várta a diákokat a 12 órás gyulai vetélkedőn

 

Csütörtökön 12 órás vetélkedőn vettek részt diákok a Vigadóban. Az eseményre négy gyulai középiskolából érkeztek a fiatalok.

A koronavírus-járvány előtt 24 órás volt a rendezvény, melyet idén újra próbálnak éleszteni egy rövidebb, 12 órás vetélkedővel. A feladatok között volt többek között, hogy tervezniük kellett egy szabadtéri ifjúsági közösségi teret, emellett készíteniük kellett a nyár veszélyeiről egy kisfilmet, mely a középiskolásoknál fiatalabb korosztályt szólít meg.

A 12 óra alatt össze kellett gyűjteniük a diákoknak négylábú állatot, plüsst, valamint régi 1 forintost is. Emellett az Ünnepi Könyvhét megnyitójáról is kellett írniuk egy rövid cikket. A feladatok között volt még animációs karakterek felismerése, valamint egy földrajzzal kapcsolatos kihívás is várta őket.

Szabó Enikő, a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület szakmai vezetője kiemelte, az esemény célja, hogy a diákok kreativitásának fejlesztése mellett az iskolai kereteken túlmutató barátságok kötődjenek.

A szervezők jövőre is szeretnék megrendezni a 12 órás vetélkedőt a középiskolások, a 6 órást pedig az általános iskolás diákok számára.

 

Nézze meg ezt is:

Mintegy 40 önkéntes tartalékos katona vonult be Békéscsabán

  Mintegy 40 önkéntes tartalékos katona vonult be Békéscsabán, hogy megkezdje öt hetes elméleti és …