2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 06. 09.

Témák:

– Csütörtök délután megkezdődött a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepe. A gyulai születésű Ambrus Lajos, József Attila-díjas író Kossuth téri megnyitójában Márai Sándort idézte: „Életre-halálra olvasni”. Az Ünnepi könyvhét számos érdekességet kínál a fürdővárosban a kultúra iránt érdeklődőknek június 8-14. között.

– Péntek délelőttre sikerült a megrongálódott Gyulavarsándi híd jelentős részét lebontani. A helyszíni bejáráson elhangzott, az úszó hídgerendák és pallók felfogására két helyen is hálót feszítettek ki, de a Körös-Vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai felkészültek arra is, hogyha ezeken átjutnának az úszó elemek.

– Egy ezüst és egy aranyérmet szereztek a Grosics Akadémia gyulai csapatai a regionális, dél-keleti bajnokságban. A két együttes játékosai és edzői csütörtök délután kapták meg az érmeket és a kristály serleget.

– Az összmagyarsághoz tartozás tudatának erősítése és az érzékenyítés kiemelt céljával emlékeztek meg a napokban a trianoni békediktátumról az Erkel gimnáziumban. Az eseményre az iskolai énekkar közreműködésével, fiatalokat megszólító programmal készültek a diákok.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 17.

Témák: – A technológia lehetőségei, az ember az új világban címmel rendeztek konferenciát a Gál …