2024. április 16., kedd
FONTOS

66 végzős vette át diplomáját a Nádi Boldogasszony templomban

 

Péntek délelőtt a Nádi Boldogasszony templomban tartották a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kar diplomaátadó ünnepségét.

Janka Ferenc rektorhelyettes kiemelte mindazok munkáját, akik a ma diplomázókban egészség utáni vágyat ébresztettek.

Bajza József szavaira utalt Vincze Gábor dékán; „Az utat meg lehet ugyan mutatni, de menni mindenkinek magának kell.” A dékán kiemelte, a következő tanévtől jelentősen bővül a hallgatók létszáma.

A diplomaátadó és egyben tanévzáró ünnepségen a gyulai kar fejlődéséért dolgozó, két szakember kapott címzetes egyetemi docensi kinevezést, Arató Henrietta szállodavezető és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Címzetes egyetemi docensi kinevezést Szilágyiné Tóth Erzsébet és Pásztor Pál, míg címzetes egyetemi tanári kinevezést Bagdi Árpád Gyula és Párducz László vehetett át.

Az egyetemi kitüntetések közül a Gál Ferenc Egyetem Kiváló Oktatója kitüntetésben Vincze Gábor, míg Oktatói Emlékérem elismerésben Sándor Zita részesült.

A diplomák átvétele előtt, a 66 végzős elmondta az eskü szövegét. Orosz Nikolett egész életét meghatározta a segítségnyújtás, az emberekkel való foglalkozás. A diplomás ápolóként végzett, orosházi, dolgozó fiatal elmondta, nem áll meg a tanulásban, szeretné tovább képezni magát a jövőben is.

Korcsok Andrásné nyugdíjasként kezdte meg a tanulmányait szociális munkás alapszakon. A friss diplomás elmondta, szeretné a megszerzett tudását a jövőben kamatoztatni.

Arató Henrietta címzetes egyetemi docensi kinevezése mellett, a Gál Ferenc Egyetem kiváló minősítésű gyakorlóhelye elismerést is átvehette az eseményen. A szállodavezető elmondta, a jövőben is folytatni kívánják az egyetemmel a jól bevált együttműködést.

A diplomák átadása után köszöntötték a gyulai kar nyugdíjas akadémistáit is, sikereiket oklevéllel ismerték el.

A diplomaátadó valódi ünnep, mindazoknak az ünnepe, akik erőfeszítéssel kikövezett úton jutottak el idáig, mondta Görgényi Ernő. A polgármester a friss diplomások hivatásáról beszélt.

A Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kar diplomaátadó ünnepsége zárásaként, a végzősök kalapjaik eldobásával búcsúztak az egyetemi évektől.

 

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …