2024. április 24., szerda
FONTOS

Véget ért a rágalmazási ügy

Kedden, a városházán tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő annak kapcsán, hogy a Kúria a napokban meghozta végleges döntését a Galbács Mihály elleni rágalmazási perben.

A négy évig tartó eljárás ezzel lezárult, amely szerint Galbács Mihályt bűnösnek találták.

2019 augusztusában indult az a jogi eljárás, amelyet Görgényi Ernő kezdeményezett Galbács Mihály ellen, rágalmazás vétsége miatt. A négy évig tartó per a napokban lezárult, a Kúria végzése szerint Galbács Mihály bűnös, rágalmazási bűncselekményt követett el a polgármester ellen.

Galbács Mihály olyan hamis állításokat fogalmazott meg ellenem, amelyekben visszaélésekkel vádolt meg, fogalmazott Görgényi Ernő. A polgármester arról beszélt, magánvádas eljárást indított ennek okán Galbács Mihály ellen.

Elsőként a Békéscsabai Járásbíróság, majd a Kecskeméti Törvényszék is megállapította Galbács Mihály bűnösségét nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt. A polgármester kiemelte, ezután került a Kúriához az ügy.

A Kúria döntése végleges, mellyel szemben fellebbezésnek helye nincs. Galbács Mihálynak a közeljövőben már nem rágalmazásért, hanem súlyos közvádas bűncselekmények miatt kell bíróság elé állnia, hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …