2024. június 24., hétfő
FONTOS

150 hallgató kezd szeptembertől a GFE gyulai karán

A szerdán  nyilvánosságra hozott felsőoktatási felvételi ponthatárok tükrében a Gál Ferenc Egyetem gyulai karán 150 hallgató kezdi meg szeptembertől a tanulmányait. Az egészség- és szociális tudományi karon az idén a legnépszerűbb szak az ápoló volt.

Az idén háromszorosára emelkedett a Gál Ferenc Egyetem gyulai karára jelentkezők létszáma. A július 16-án kihirdetett felvételi ponthatárok tükrében már biztos, hogy 150 hallgató kezdi meg felsőfokú tanulmányait szeptembertől Gyulán ápoló, szociális munka vagy egészségügyi szervező szakon.

Diabetológiai edukátorként dolgozik Békéscsabán Machlikné Tarsoly Éva. Az egészségügyi dolgozó elmondta, miért döntött a továbbtanulás mellett.

Az egyetem gyulai campusán három olyan segítő hivatás képzése zajlik, ami a mindennapokban mind Gyula városának, mind pedig Békés vármegyének nagyon fontos szegmensét képezik, mondta el Beke Szilvia. A dékánhelyettes arról beszélt, minek köszönhető az idei magas jelentkezés.

A ponthatárok kihirdetése után elindult a pótfelvételi időszaka is, amely augusztus 6-ig további lehetőségeket kínál a továbbtanulni szándékozóknak. Beke Szilvia elmondta, melyek ezek a lehetőségek a gyulai karon.

A gyulai karon, szeptembertől kezdő 150 új hallgató fontos visszacsatolása mindannak, hogy kiemelkedő az igény az ápolókra, a szociális munkásokra, az idősgondozás vagy egészségturizmus diplomás szakembereire.

Nézze meg ezt is:

Aradi könyvbemutatóval zárult Gyulán az Ünnepi Könyvhét

Arad, a név marad: ezt a címet viseli az a kötet, melyet csütörtök este az …