2023. szeptember 22., péntek
FONTOS

A biztonsági öv használatát és a gyorshajtást ellenőrizték

Egész Európában, így hazánkban is közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott a rendőrség egyfelől a gyorshajtásra, másfelől a biztonsági öv használatára odafigyelve.

A tapasztalatok Békés vármegyében egyik területen sem mutattak javulást.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata meghatározott éves ellenőrzési terv szerint dolgozik, a közelmúlt mindkét akciója; a gyorshajtás és a biztonsági öv használata egyaránt kiemelt jelentőségű, fogalmazott Szombati Andrea. A sajtószóvivő arról beszélt, miért meghatározóak ezek a közlekedésbiztonsági területek.

Sokéves tapasztalat a rendőrségnél, hogy az úgynevezett egyjárműves baleseteknél a leggyakoribb bajforrás az eltúlzott sebesség és a látási körülményeknek nem megfelelő vezetés. A sajtószóvivő hangsúlyozta: az, aki gyorsan hajt, és szabályt sért, nem csak magát veszélyezteti, hanem a közlekedés valamennyi résztvevőjét. Szombati Andrea elmondta, a biztonsági öv használatának tapasztalatai sem adnak okot a fellélegzésre.

Az ellenőrzések elsődleges célja a szemléletformálás, ezek mindannyiunk biztonságát szolgálják a balesetmegelőzés- és védelem területén.

Nézze meg ezt is:

Verseny égi szurkolóval

  Bűnügyi technikusok mérték össze felkészültségüket Békésben. Ezek a szakmai fórumok rendre jó hangulatúák, de …