2024. április 13., szombat
FONTOS

Európa-bajnoki címet szerzett Soltész Leila, a gyulai íjász egyesület tagja

Történelmi Íjász Európa Bajnokságon vett részt a Kerecsényi László Íjász Egyesület hat tagja.

A gyulafehérvári tornát augusztus 4-e és 8-a között rendezték meg. A viadalon 13 ország 132 versenyzője mérettette meg magát. Soltész Leila, Soltész Alex, Nagy Gergő, Szilágyi Szilárd, valamint az Írországból leigazolt Jenei László és Jeneiné Almási Zsuzsanna. Lovász Tamás, az egyesület elnöke kiemelte, egész évben erre a tornára készültek.

Soltész Alex három éve próbálta ki az íjászatot, azóta is ezt a sportot űzi. Heti szinten 4-5 alkalommal szokott edzeni. A gyulafehérvári tornán a harmadik helyen végzett.

Soltész Leila három éve íjászkodik. Először öccse vágott bele ebbe a sportágba, utána tetszett meg neki is az íjászkodás. A gyulafehérvári versenyen kategóriájában Európa-bajnokként állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Az erdélyi eseményen a magyar íjászok mellett indultak többek között koreaiak, szlovénok, valamint bolgárok is. A következő hónapban a Kerecsényi László Íjász Egyesület tagjai távcéllövő országos bajnokságra készülnek. Lovász Tamás elmondta, reményeik szerint az ópusztaszeri eseményen egy mesteríjászt is avathatnak a tagok közül.

 

Nézze meg ezt is:

A munkásőrség történetét kutatja Csík Ádám

  A Békés Vármegyei Levéltár munkatársa, Csík Ádám évekkel ezelőtt kezdte el kutatni a munkásőrség …