2023. szeptember 23., szombat
FONTOS

Hamarosan becsengetnek az iskolákban

Országosan augusztus elején kezdődött meg az idei tankönyvek iskolákba történő kiszállítása.

A gyulai intézményekbe ezúttal is időben és hiánytalanul érkeztek a tankönyvek, amelyekhez változatlanul ingyenesen juthatnak hozzá a diákok.

A Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolában zökkenőmentesen indulhat a tanév, mondta az intézményvezető. Az iskolában az a kialakult gyakorlat, hogy első és második osztályban kapnak új tankönyveket a gyerekek. A felsőbb évfolyamokon, a tanév végén leadott könyveket osztják ki újra a diákoknak. Szűcs Viktória kiemelte, az idén két első osztályt indítanak, harmincegy kisdiákkal.

A nyár a felkészülés és a karbantartás jegyében telt az Erkel Ferenc Gimnáziumban. A tankönyveket az erkelesek is időben megkapták, az intézményben szeptemberben nyolcvanöt kilencedikes diák kezdi meg a középiskolai tanulmányait, mondta Zámori Ida. Az intézményvezető arról beszélt, mivel fogadják az új diákokat, hogy legalább olyan sikereket tudjanak elérni, mint a tavaly elballagott végzősök.

Az önkormányzatok sokrétű feladatai közül az egyik kiemelt terület a rászorulók támogatása, fogalmazott Görgényi Ernő. A polgármester kiemelte, az óvodai és iskolai évkezdéssel járó többletkiadások miatt a gyulai rászoruló családok számíthatnak az önkormányzat segítségére.

Az iskolákban minden készen áll a diákok fogadására, de addig is érdemes a nyári szünidő utolsó napjait kihasználni, játékkal, szórakozással, pihenéssel.

Nézze meg ezt is:

Naptávcsőbe nézhettek az érdeklődők az Almásy-kastélynál

  A nap megfigyeléséhez kifejlesztett, különleges távcsővel ismerkedhettek az elmúlt hétvégén az Almásy-kastély parkjába érkezők. …