2023. szeptember 25., hétfő
FONTOS

Gyulán is elérhető az ország tortája

Az augusztus 20-i, ünnepi hétvégétől kezdve már a gyulai cukrászdák pultjaiban is találkozhatnak az érdeklődők az idei országtortákkal. A “Spicces füge respektus” és a cukor- és gluténmentes “Kikelet” elnevezésű édességekben a hagyományos ízvilág mellett az egészséges és különleges összetevők egyaránt megjelennek.

Közel két évtizedes hagyománya van annak az országos pályázatnak, ahol a Magyarország Tortája és Magyarország Cukormentes Tortája címért versenyeznek országszerte a cukrászok, fogalmazott Balogh László. A gyulai mestercukrász elmondta, évről-évre elkészítette a süteményeket, amelyből néhány még ma is megtalálható a választékukban.

Hagyományosan az államalapítás és Szent István király ünnepe alkalmából találkozhatnak elsőként a süteménykedvelők a győztes édességekkel. Balogh László elmondta, mitől különleges a “Spicces füge respektus”.

Az elmúlt években egyre többen keresik a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető édességeket, így a “Kikelet” elnevezésű Magyarország Cukormentes tortája sokaknak nyújthat édes örömöt országszerte.

Nézze meg ezt is:

Harmincezer látogató volt kíváncsi a búcsúzó Sisi tárlatra

  Szombat délután megérkezett a Sisi kiállítás harminc-ezredik látogatója, akit elsőként Fekete-Dombi Ildikó, a látogatóközpont …