2023. szeptember 23., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 08. 30.

Témák:

– Szeptembertől ötszázharmincöt kisgyermek kezdi meg a gyulai, önkormányzati fenntartású óvodákban a 2023/2024-es nevelési évet, ebből százhárman lesznek kiscsoportosok. Az ősz első hónapja a beszoktatásról szól, de mellette már körvonalazódik több, a fürdővárosi óvodákban újdonságnak számító program is.

– Közleményben tájékoztatott Becsei László, a Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgató főorvosa az intézmény Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályával kapcsolatos változásokról.

– Százharmincnyolc diák vett részt az idei diákmunka programban Gyulán. A fiatalok részmunkaidőben, szerteágazó munkakörökben ismerkedhettek a munka világával az önkormányzat intézményeiben, a nonprofit cégeknél és a polgármesteri hivatalban.

– Napokon belül becsengetnek, megkezdődik a 2023/2024-es tanév a bölcsődékben, az óvodákban és az iskolákban. A tanszerek beszerzése mellett tanácsos foglalkozni a gyerekek pszichés felkészítésével is. A 3Témában Selmecziné Valach Renáta gyermekpszichológussal az első közösségbe kerülésről, a nyári szünidő utáni visszazökkenésről és a lelki segítségkérés lehetőségeiről beszélgettünk.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2023. 09. 19.

Témák: – Nagyon sok gyermeknél van szükség sürgős beavatkozása ahhoz, hogy a szuvasodás okozta komolyabb …