2024. május 24., péntek
FONTOS

Új programokat hoz a szombati Vármegyenap

A térség értékeit mutatják be szombaton, a békéscsabai Vármegyenapon.

Az e témában tartott, szerdai délutáni, helyszíni sajtótájékoztatón Szegedi Balázs, a vármegyei önkormányzat alelnöke elmondta, bíznak abban, hogy az itteni közösségeket lehet értékekre építeni.

Zalai Mihály elnök felidézte, a kezdetek óta az volt a cél, hogy megmutassák Békés vármegye értékeit. Ennek fontos eszköze az értéktár, amelyben immár 75 tétel szerepel. Az idei Vármegyenapon gasztronómiai értékek jelennek meg, de 26 települési értéktár is bemutatkozik. Az idei programok a korábbi évekhez képest számos újdonságot hoznak, ennek megfelelően a Vármegyenapot nagyobb területen is rendezik meg.

Szintén az újdonságok közé tartozik, hogy a 75 Békés vármegyei település számára a Jókai színházban átadnak egy-egy oklevelet, amelyen az adott település első írásos említése jelenik meg vizuális és szöveges formában.

A szombati kézműves vásáron és termelői piacon 89 kiállító lesz jelen. A Vármegyenapon nagy szerepet kapnak a térségben élő nemzetiségek, és nagy figyelmet fordítanak a gyermekekre.

Nézze meg ezt is:

Tízezredik ügyfelét köszöntötte az eleki kormányablak

  Csütörtökön tízezredik ügyfeléhez ért a 2023 március 9-én átadott eleki kormányablak. Békés vármegyében akkor …