2024. július 15., hétfő
FONTOS

Nincsenek holtszezonra utaló jelek szeptemberben a Hunguest Gyulában

Boros Zoltán, Gyula legnagyobb szálláshelyének igazgatója kiemelte, több éve elmondható, hogy a nyári hónapok lezárását követően sem esik vissza jelentősen a foglaltság, most is ezt tapasztalják.

Ebben az időszakban a vendégkör kicserélődik, hiszen a gyermekeknek vissza kellett menni az óvodába, iskolába. A hétköznapokban szakmai rendezvényeket, kongresszusokat tartanak a Hunguest Gyulában, így még többen jelennek meg a fürdővárosban. Ebben az időszakban szokott utazni a szenior szegmens is, akik feltöltődés gyanánt egy kicsit csendesebb időszakra vágynak.

Július 9-én vették birtokba az első vendégek a felújított, immár négycsillagos Munkácsy szárnyat. Boros Zoltán kiemelte, az eltelt idő óta pozitív visszajelzéseket kaptak a Gyulára látogatóktól. Vannak, akik kifejezetten ezt a szárnyat keresik.

Az igazgató hangsúlyozta, a nyarat követően már elkezdenek készülni az ünnepi időszakra. Először október közepére koncentrálnak, amikor egy nagyobb fesztivál lesz Békéscsabán. Ilyenkor, majd az ezt követő őszi szünetben ismét nagy vendégforgalom prognosztizálható. Már most magas a foglaltság erre az időszakra. Boros Zoltán kiemelte, ezt követően nagy foglaltságra számítanak a decemberi, ünnepi időszakban is. Nemcsak karácsonykor és szilveszter estéjét érintően, hanem a kettő közötti, valamint az ezt követő január eleji napokban is.

Az igazgató hangsúlyozta, a meghosszabbított téli szünet nagy lehetőség a családok számára, valamint a szállodaiparnak egyaránt.

 

Nézze meg ezt is:

Jó útra tért az adókerülő

Az adatok elemzésével tárta fel egy cég adózási szabálytalanságait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). …