2024. június 25., kedd
FONTOS

Elismerések a Városi Idősek Napján

Pénteken rendezték meg a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban az Idősek Világnapjához kötődő Városi Idősek Napját.

Az eseményen átadták a Diploma Honoris elismerő címet, amellyel ebben az évben Vincze Lászlóné munkáját ismerték el. Az „Év nagymamája” megtisztelő címet 2023-ban Papp Attiláné, az „Év nagypapája” elismerést pedig Hajdú Imre kapta.

A Grácia Mazsorett Együttes fellépésével vette kezdetét a Városi Idősek Napja, a mintegy négyszáz fős meghívotti vendégkörrel a városi sportcsarnokban. Görgényi Ernő köszöntőjében kiemelte, az elmúlt éveket megélve érdemes arra gondolni, milyen óriási erőre volt szüksége a mai szépkorúaknak a múlt okozta nehézségek elviseléséhez, feldolgozásához, majd a talpraálláshoz.

A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye kiemelt feladatának tekinti hosszú évtizedek óta a rendezvény szervezését, hangsúlyozta Kiss Szabolcs, az önkormányzat és más társszervezők segítségének bevonásával.

Gyulán rendkívül szép hagyomány, hogy minden évben egyszer megköszönjük idős polgárainknak azt a több évtizedes munkát, amelyet a városért tettek az élet számos területén, fogalmazott Kónya István. Azok az értékek, amelyek ma körbevesznek bennünket, az idősebb generációtól örökölt értékek, ezért is kell a háláról és a köszönetről szólnia ennek a napnak.

Már hagyomány, hogy az eseményen átadják az év nagymamája és az év nagypapája elismeréseket is.  Az év nagymamája díjat 2023-ban a Papp Attiláné nyerte el, aki háromgyermekes édesanya és nyolc unoka büszke nagymamája, ettől az évtől pedig a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesületének vezetőségi tagja is. Papp Attiláné elmondta, a jelölésről tudott, de óriási meglepetést okozott számára, hogy el is nyerte azt 2023-ban.

Az „Év nagypapája” elismerést ezúttal Hajdú Imre nyerte el, aki a DALERD Zrt. Erdészeti és Tájékoztatási Központjának alapító tagja is.

A városi rendezvényen ebben az évben is átadták a vármegyei kórház és a Gál Ferenc Egyetem által közösen alapított, Diploma Honoris elismerő címet. A Diploma Honoris díjjal idén Vincze Lászlóné, a sebészet egykori főnővérének munkáját ismerték el.

 

Nézze meg ezt is:

Szent Iván éjszakáját ünnepelték

Szombaton immár hatodik alkalommal szervezte meg Szent Iván Éji Pikniket a Zöld Szívek Köre Egyesület. …