2024. július 20., szombat
FONTOS

Az újraélesztésről tartottak tájékoztatást leendő és gyakorló szülőknek

Korábban indult egy “Mini akadémia” programsorozat Gyulán, melyen az aktuális betegségekről tartanak felvilágosítást leendő vagy gyakorló szülők számára.

Ez alkalommal az alapszintű újraélesztés volt a téma. Az eseményen részt vettek azok a Göndöcs Benedek Katolikus Technikumban tanuló diákok is, akik kisgyermekgondozóként, nevelőként fognak végezni.

A szülők fontosnak érzik az ilyen programokat. Első kézből kapják meg az információkat Abdulrahman Abdulrab Mohamedtől, a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekosztályának vezetőjétől.

Az eseményen felhívták a figyelmet arra, hogy nem elég az, hogy van otthon légzésfigyelő, hanem azt is tudni kell, hogy mi a teendő akkor, hogyha riaszt a készülék. Abdulrahman Abdulrab Mohamed kiemelte, fontos, hogy minél többen megtanulják az alapszintű újraélesztést, hiszen az emberi élet felbecsülhetetlen érték.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed hangsúlyozta, minden perc és másodperc számít, minél hamarabb cselekedni kell, hogy megkapja a gyermek a kellő ellátást, és értesíteni kell a mentőt. Az újraélesztésen kívül többek között téli betegségekről, a lázcsillapításról volt szó. Emellett a köhögésről, a félrenyelésről, a háztartási balesetekről, valamint megelőzéséről is hasznos tanácsokat kaptak a megjelentek.

 

Nézze meg ezt is:

Négy fotóklub állított ki a Szent Miklós parkban

  Tűz és Víz címmel két magyarországi és két romániai fotóklubnak nyílt szabadtéri kiállítása a …