2023. december 3., vasárnap
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 10. 09.

Témák:

– Vasárnap tartották a gyulai Nádi Boldogasszony templomban a Magyarok Nagyasszonya búcsút, más néven virágbúcsút. Szigeti Antal, békéscsabai plébános emlékeztetett, Szent István halála előtt Mária oltalmába ajánlotta országának és népének sorsát. A vasárnapi virágbúcsúra egész Békésből érkeztek hívek, akik körmenetben járultak a Mária oltárhoz.

– Rekordszámú résztvevővel zajlottak vasárnap a Fuss és Segíts! jótékonysági rendezvény különböző korcsoportok számára meghirdetett versenyei. A kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem közös rendezvényén az egészség és az önzetlen segítségnyújtás került középpontba.

– Szombaton felkerült a „bokréta” a felújítás alatt álló, a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó, tarhosi katolikus általános iskola tetejére. A tervek szerint az intézményt még ebben a tanévben birtokba vehetik a diákok. A bokréta ünnephez falunap is kapcsolódott: főzőversennyel, családi programokkal várták a falu apraja-nagyját.

– A festészet az az eszköz Ungváriné Spiegel Julianna számára, amivel elmondhatja a világról alkotott véleményét. Az alkotó a képeivel másoknak szeretne örömet szerezni.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2023. 11. 28.

Témák: – Egy 1901 októberében elhelyezett levél volt abban az időkapszulában, amely nemrégiben került elő …