2024. július 19., péntek
FONTOS

Több bejáratot biztosítanak a csütörtökön kezdődő Csabai Kolbászfesztiválra!

A nyitónapon ingyenes a belépés, és érdemes már ekkor átvenni a bérleteket.

Közeleg a 26. Csabai Kolbászfesztivál, és a szervezők az idei, október 19–22. közötti rendezvényen különösen odafigyelnek a látogatók kényelmére a CsabaParkban. A területen több bejárat is rendelkezésre áll, hogy elkerülhető legyen a hosszú várakozási idő.

– Kérjük a közönséget, ne korlátozzák magukat csak a főbejáratra – hangsúlyozta Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató.

– A fesztivál mellékelt térképén is megismerhető a többi bejárat elhelyezkedése, ezek használatával gyorsabb és zavartalanabb lehet a belépés.

A jegypénztáraknál lehetőség van az aznapi napijegy vagy bérlet megvásárlására. Akik már elővételben megvették a belépőket, az elővételes pénztárnál is ki tudják váltani ezeket. A fesztivál csütörtöki napja ingyenes belépést biztosít mindenki számára.

– A sorban állás elkerülésére azt javasoljuk, hogy a látogatók már csütörtökön vegyék át a bérleteket, hogy elkerüljék a hosszú várakozási időt, és teljes mértékben élvezhessék a fesztivál minden pillanatát, varázsát – ajánlotta a programigazgató.

– Mivel a rendezvény befogadóképessége korlátozott, kérjük, hogy mindenki próbáljon időben érkezni, és ha teheti, akkor ne a helyszínen, hanem elővételben vásárolja meg jegyét vagy bérletét. Így biztosan be tud jutni az általa kiválasztott koncert kezdésére.

Október 19-én, csütörtökön már délelőtt 9-kor kinyit a Kolbászfesztivál, a csarnokban pedig megnyílik a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari kiállítás és vásár. Csütörtökön az óvodások, általános iskolások töltenek a Mokry-sátorban.

Hégelyné Győrfi Ilona elmondta, a programok folyamatosak, a Mokry-sátorban fellép a Fitdance Center SE, a Tabán táncegyüttes, itt lesz 18 órakor a rendezvény hivatalos megnyitója, melynek keretében átadják a nemzetközi szárazkolbászverseny díjait. 20 órától Manuel lép fel, 23 órakor Dj Metzker Viki nyomja a zenét, hívja buliba, táncba a közönséget.

A szabadtéri színpadon fellép a Békéscsabai Mazsorett Táncegyüttes, lesz NAV kutyás bemutató, majd az Energy Dance Cool műsora következik. A Munkácsy-sátorban délelőtt 10-től este 6-ig Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjait élvezhetik a gyermekek. Természetesen a disznóvágás sem hiányozhat a csütörtöki programból, a Csabai Kolbászklub sátránál mutatják be 12 órától a hagyományos disznótort, és az elkészült ételeket meg is kóstolhatják a vendégek.

További részletek: csabakolbaszfesztival.hu

Nézze meg ezt is:

Mintegy 40 önkéntes tartalékos katona vonult be Békéscsabán

  Mintegy 40 önkéntes tartalékos katona vonult be Békéscsabán, hogy megkezdje öt hetes elméleti és …