2024. július 13., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 11. 10.

Témák:

– Átadja a város a jelentős veszteséget termelő víziközmű vagyont és az ehhez kapcsolódó ivóvíz és szennyvíz szolgáltatásokat a Magyar Államnak – erről döntött a péntek reggeli, rendkívüli ülésen a gyulai képviselő-testület. A lakossági terhek emiatt nem emelkednek, az ivóvíz minősége nem változik, Gyula ugyanakkor legalább 456 millió forintos támogatást kap a kormánytól.

– Segítséget kapnak a gazdák a pocokinvázió elleni harcban. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal megemelte az engedéllyel rendelkező, mezei pockok elleni védekezésre használt készítmények kihelyezhető mennyiségét.

– Hittel és kellő szorgalommal sokra vihetik – ezzel az üzenettel készítették fel az idei év kihívásaira a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum végzőseit. Az intézmény péntek délután tartotta szalagavató ünnepségét.

– Évről-évre már az ősz kezdetén megjelennek az influenzaszerű tünetek, az évszak végéhez közeledve pedig jellemzően többszörösére emelkedik a cseppfertőzéssel terjedő vírusos megbetegedés. Horváth Imre háziorvos a napokban arra hívta fel a figyelmet, hogy a szezonális influenza mellett, a covid vírus is változatlanul jelen van, jellemzően nem súlyos tünetekkel.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 07. 09.

Témák: – Július 15-én elkezdődik a már hagyományos Hetedhét Játékváros Gyulán. Kedden elkezdődtek az előkészületek …