2024. február 28., szerda
FONTOS

Erősödött az akadémia megtartó ereje

 

A nyári felkészülés során minden korosztály elvégezte azt a munkát, melyre szükség van a bajnoki év sikeres kezdetéhez. Herczeg Gábor utánpótlás szakmai vezető ezzel kapcsolatban kiemelte, a tizenkét korosztály ugyan az ideálisnál több helyszínen végzi az edzésmunkát, de a kitűzött célok eléréséhez alkalmazkodásra is szükség van.

Az itt futballozó fiatalok távlatilag egyébként is a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőtt együttesében szeretnének játszani, akkor pedig már úgyis a Szent Gellért Fórum gyepére futhatnak ki.

Ezzel kapcsolatban mindenképpen említést érdemel, hogy míg a korábbi években szezononként jellemzően hét-nyolc játékos is eligazolt a nagy akadémiák valamelyikére, addig az utóbbi egy-két évben ez a szám alaposan lecsökkent, legutóbb két játékos váltott így klubot, vagyis jelentősen erősödött a szegedi bázis megtartó ereje.

– Büszkék vagyunk azokra a fiatal, nálunk nevelkedő játékosokra, akik az ország legnagyobb klubjaihoz igazolnak, ugyanakkor egy-egy váltás esetén kettős érzések vegyülnek bennünk. Mindenképpen siker, ha egy játékosunk egy erős gárdához igazol, a fő célunk ugyanakkor az, hogy ezek a tehetségek nálunk bontogassák szárnyaikat, és szegedi színekben lépjenek pályára felnőttként is – hangsúlyozta Herczeg Gábor.

A szakember elmondta, a gyerekek egyre nagyobb számban látják a lehetőséget a Szeged-Csanád Grosics Akadémiában, a klubnál pedig azért dolgoznak, hogy itt is legyen esélyük a teljes kibontakozásra. Ezt a folyamatot, vagyis az utánpótlásból a felnőttek közé kerülést segíti az is, hogy Bilics Igor utánpótlás edzőként immár a felnőttek stábját is erősíti, vagyis intenzívebbé vált a kapcsolat a két szakág között. A felnőtt gárda vezető­edzője, Alekszandar Sztevanovics is szerepet vállal az edzői szakmai napon, sőt foglalkozást is tartott ezen, és nagy figyelemmel követi a fia­talabb játékosok fejlődését. Herczeg Gábor kiemelte, felnőtt és utánpótlás szinten is szeretnének a régió vezető klubjává válni. Ennek az útnak az egyik fontos állomása lehet az az őszi auditáció, melyet az ismert Double pass végez Szegeden.

Nézze meg ezt is:

Párkapcsolati tréning Hegyi Barbarával és Seress Zoltánnal

  Napokkal ezelőtt nem lehetett már jegyet venni a Gyulai Várszínház péntek esti előadására. A …