2024. április 22., hétfő
FONTOS

Az idei első kisállatbörzét tartották Gyulán

 

A borongós, erősen esőre álló idő sem vette el az érdeklődők és a tenyésztők kedvét szombat délelőtt, a gyulai sportcsarnok parkolójában rendezett galamb- és kisállatbörzén folyamatos volt az érdeklődés.

A sarkadi Megyeri Bálint azt mondta, szeret szabadidejében állatokkal foglalkozni, szívesen gondoskodik róluk, nézegeti őket. Ötvenegy éve foglalkozik galambászattal a magyarbánhegyesi Nagy János, aki számára igazi szenvedéllyé vált ezt a tevékenység. Ő otthon hetven postagalambot tart. Szavaiból az derült ki, ez a tevékenység a lelket is karban tartja. Széles kínálattal érkezett Vésztőről Varga Attila, aki azt mondta, Gyulára mindig szívesen jön.

A közelgő húsvét hatása annyiban volt érezhető, hogy a megszokottnál talán több nyulat hoztak az árusok. A hangulat egyébként pozitív volt, hiszen a takarmányárak mérséklődése jó hatással van a tenyésztők munkájára. Japport Mátyás arra is felhívta a figyelmet, hogy a húsvét kapcsán nyulat csak az vásároljon, aki hosszabb távon is el tudja látni az állatot.

 

Nézze meg ezt is:

Főhajtás az Alföld nagyasszonya, gróf Wenckheim Krisztina emléke előtt

  Százhetvenöt esztendeje született, s egy évszázada hunyt el gróf Wenckheim Krisztina, „a leggazdagabb árva”, …