2024. április 16., kedd
FONTOS

Tacskó találkozóval ünnepelték a kastély születésnapját

Kutyaugatástól volt hangos szombat délelőtt a gyulai Harruckern tér, ahol 10 óra előtt a harmadik Tacskó találkozó résztvevői gyülekeztek. A legtöbben a hétköznapi megjelenést választották, de akadt egy-két extavagáns viseletben megjelenő állat is, mint a Gyomaendrődről érkező Bimbó.

A menet tíz óra után pár perccel rendőri felvezetéssel indult el az Almásy-kastély parkja felé, nem mindennapi látványosságot kínálva az arra járóknak. Itt a teljes mezőny megmutatkozott. A programokra hivatalosan 143 tacskót neveztek be, de ennél jóval több állat és még több ember vonult végig a belvároson.

Az Almásy-kastély parkjában különböző programok, többek között a szépségverseny és a gyorsasági vetélkedő várta a résztvevőket. A harmadik gyulai Tacskó találkozó egyben az Almásy-kastély Látogatóközpont létrejöttének nyolcadik évfordulós eseménye, illetve azok közül az egyik, de minden bizonnyal a legnépszerűbb volt.

A születésnapi programok között a Tacskó találkozó és a tacskós tárlatvezetés mellett számos más program szerepelt a kínálatban. A látogatóközpont fennállása során, a nyolc év alatt körülbelül 700 ezer ember kereste fel a megújult épületet.

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …