2024. április 16., kedd
FONTOS

Színházi témanap a Harruckernben

2024.03.21-én a GYSZC Harruckern intézmény diákjai és tanárai egy különleges, közösségformáló élménypedagógiai nap keretében saját iskolájukban jutottak színházi élményekhez.

A Kultup csapata másodszor látogatott hozzánk, hogy rendhagyó művészeti produkciók segítségével és művészeti tartalmak közvetítésével népszerűsítse a kultúrafogyasztást a fiatalok körében.

23 művész, 8 iskolai helyszínen –tantermek, könyvtár, tornaterem, Wenckheim konferenciaterem- tartott több előadást. A tanulók az előzetesen összeállított órarend alapján, tanáraik kíséretében mentek a foglalkozásokra. Az interaktív, rendhagyó órák keretében zene, kacagás és taps töltötte be az iskolát. A foglalkozásokon fontos szerepet kapott kompetenciafejlesztés és drámapedagógia, a közösségépítés és a szemléletformálás, mindenki megtalálhatta a neki szóló programot. Jabku és Dzsevu Világhírű Történelemóra Színháza az Aranybulla előadásával szórakoztatta az osztályokat, Poprádi Norberttel zenét készítettek, Grecsó Zoltán koreográfus és táncpedagógus mozgás-tréning keretében fejlesztette a diákok testtudatát és önismeretét, a Budapesti Filharmóniai Társaság interaktív klasszikus zenei előadásán arra keresték a választ a tanulók, hogy mit is jelent magyarnak lenni.

Az egyik legnagyobb hatású program a KataPult Bázis Hárítók című előadása volt, amely minden jelenlévőt megérintett, felkavart és rádöbbentett a függőség veszélyeire.

A témanapon résztvevő tanulók élményeiken keresztül, nem csak a színházi kultúrához kerülhettek közelebb, de iskolatársaikhoz és tanáraikhoz is. Köszönjük iskolánk vezetőségének, hogy lehetővé tették e program megvalósulását és a szabadkígyósi tanműhelynek, hogy termékeikkel megvendégelhettük a művészeket.

A Kultup program iskolai szervezője és kapcsolattartója: Varga Enikő tanárnő

Nézze meg ezt is:

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

    A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető …