2024. július 19., péntek
FONTOS

Szállásadói fórumot rendeztek Gyulán

Az elmúlt napokban a városháza dísztermébe várta a fürdővárosi szállásadókat a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft a polgármesteri hivatallal és a vármegyei Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közös programjára.

A szállásadói fórum célja, hogy az érintettek elsőkézből értesülhessenek a legújabb adóügyi változásokról.

A húsvéti hosszú hétvégét megelőzően aktuális témákban tartottak tájékoztató fórumot a gyulai szálláshelyek üzemeltetőinek. A programot a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft, az önkormányzat és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vármegyei igazgatóságával közösen szervezte, már nem első alkalommal, fogalmazott Komoróczki Aliz, ügyvezető. Az idei tanácskozás kiemelt célja az volt, hogy a szállásadók az adóügyi szakemberektől közvetlenül kapjanak friss információt az őket is érintő adózási szabályok változásairól és a jelenlegi aktualitásokról. Komoróczki Aliz hangsúlyozta, az adókérdések mellett más információkkal is készültek.

A szállásadói fórumot megszervező Gyulai Turisztikai Kft a város ezirányú összefogásának a motorja, fogalmazott Görgényi Ernő polgármester. Számos tevékenysége mellett már tizenöt éve biztosítja azt, hogy folyamatos együttműködés és partnerség zajlik Gyulán a szektor valamennyi szereplője és az önkormányzat között. A polgármester az összefogás jelentőségét hangsúlyozta.

Gyulán mintegy ötezer, vendégfogadásra alkalmas szálláshely van, beleértve ebbe a kisebb szállásadókat és a négycsillagos szállodákat is. A fórum nyújtotta tájékoztatás és az új információk valamennyiük számára meghatározó segítséget jelenthet a további működésben.

Nézze meg ezt is:

Századik születésnapján köszöntötték Fülöp Elek Illést

  100. születésnapját töltötte a névnapján Fülöp Elek Illés, a gyulai  Adventista Szeretetotthon lakója. A …