2024. május 18., szombat
FONTOS

Megvédte bajnoki címét Kovács Dalma

A közelmúltban rendezett budapesti fekvenyomó diákolimpián gyulai diáklány állhatott a dobogó legfelső fokára. Kovács Dalma 62,5 kg-os emelésével megvédte a tavaly szerzett bajnoki címét.

Tavaly a IV. korcsoportban, az idén pedig a 15-16-17 évesek mezőnyében nyerte el a diákolimpiai bajnoki címet Kovács Dalma.

A március végén rendezett fővárosi versenyen közel nyolcszázan indultak, ami a sportág népszerűségét is jól mutatja. Jellemzően a fiúk sportja a fekvenyomás, ugyanakkor egyre több lányt is vonz ez a fajta mozgásforma. Kovács Dalma három évvel ezelőtt ismerkedett meg a sportággal, édesapja, Kovács Zoltán példáját követve. A fiatal diáklány elmondta, korábban is sportolt, több évig atletizált és egy rövid ideig röplabdázott is, de a fekvenyomásban találta meg igazán a saját sportágát.

Hosszú távon tervez a fiatal lány fekvenyomásban, később felnőttként sem szeretne elszakadni a sportágtól. Edző édesapjával azt a célt tűzték ki számára, hogy minden évben 10 kg-val erősödjön, és érjen el ennek megfelelően egyre jobb eredményeket. Kovács Dalma elmondta, a budapesti versenyre egy betegség miatt nem sikerült maximálisan felkészülnie, viszont a tavalyi formához képest a 7,5 kg-os erősödéssel és a végeredménnyel is elégedett.

A bajnok diáklány hetente átlagosan négyszer edz ahhoz, hogy eredményes legyen, és elérje a céljait, bizonyítva ezzel önmagának és edző édesapjának.

Nézze meg ezt is:

Összeöntötték a nemzeti összetartozás pálinkáját

  Péntek kora délután a nemzeti összetartozás pálinkája összeöntésével megkezdődött a 24. Gyulai Pálinkafesztivál. Három …