2024. május 28., kedd
FONTOS

Újabb külterületi útszakasz újult meg Gyulán

Hazánkban az egyik legnagyobb közigazgatási területtel rendelkező település Gyula.

A fürdőváros 255 négyzetkilométeren helyezkedik el. Ezt azt eredményezi, hogy a külterületen több 100 kilométeres dűlőúthálózat van, emellett mintegy 2000-en élnek Gyulán külterületen. Egy pályázat segítségével ez alkalommal Sándorhegyen újult meg egy, korábban részben törmelékkel szórt földút 691 méter hosszban és 3 méter szélességben.

A felújítandó szakaszok kijelölése a lakossági kérések figyelembevételével történt. Veres András, a körzet képviselője kiemelte, fontos volt ez a beruházás, hiszen Sándorhegy egyik legelhanyagoltabb utcáját sikerült megújítani.

Veres András kiemelte, Sándorhegy egyik legsűrűbben lakott utcájában újult meg az út. Emellett több vállalkozás is található itt, nekik az infrastruktúra fejlesztéshez sokat jelent a felújítás. A jövőben nemcsak személyautóval, hanem kisteherautóval is jól járhatóvá vált a szakasz.

A kormány pályázati támogatásának köszönhetően 2023-ban már három külterületi utat is felújítottak. A Pósteleki úton, az Ottlakai dűlőn, valamint Bicerén, és jelenleg is folyik az Uhrin János utca aszfaltozásának előkészítése.

 

Nézze meg ezt is:

Békés az ország legzöldebb vármegyéje 2024-ben

Május 24-én rendezték meg a Virtuális Erőmű Program XIV. Díjátadó Gáláját Budapesten, a Parlamentben. Az …