2024. május 28., kedd
FONTOS

Fókuszban az időskori mozgás

Szerda délután a Gyulai Egészségfejlesztési Iroda szervezésében az egészség megőrzésével kapcsolatos előadást  tartottak  a művelődési házban. A programon az időskori mozgás fontossága került középpontba.

A Gyulai Egészségfejlesztési Iroda az Egészséges Városért Közalapítvány programsorozatának részeként szervezett szerdán előadást a művelődési központban. Az áprilisi eseménnyel elsősorban az idősebb korosztályt célozták meg, fogalmazott Sárosiné Hőh Henriett, vezető gyógytornász. Leginkább azért, mert ebben az életkorban a mozgás fontossága kiemelkedő jelentőséggel bír, valamint számos egészségtámogató program is elérhető az idősebbek számára. Ilyen többek között a kardiovaszkuláris rendszer erősítése vagy az egyensúlyrendszer fejlesztése. Sárosiné Hőh Henriett kiemelte, néhány egyszerű, könnyen kivitelezhető mozgásformával is sokat tudnak tenni az egészségért.

Aktív nyugdíjas életet él Vencz Ferencné, aki szívesen vesz részt az egészség megőrzésével kapcsolatos ismeretterjesztő programokon.

A szerdai, sok érdeklődőt vonzó előadáson olyan, otthon végezhető gyakorlatot is megismerhettek a résztvevők, mint például egyensúly probléma esetén a koordinációs képességet javító helybenjárás.

Nézze meg ezt is:

Békés az ország legzöldebb vármegyéje 2024-ben

Május 24-én rendezték meg a Virtuális Erőmű Program XIV. Díjátadó Gáláját Budapesten, a Parlamentben. Az …