2024. május 29., szerda
FONTOS

Új képzés indulhat a GFE gyulai karán

Már a következő tanévben megkezdődhet a GFE gyulai karán az új szakirányú továbbképzés, az addiktológiai konzultáns. Ezzel egyidőben indulhat meg az egyetem új kihelyezett telephelyén, Szentesen a képzés.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrummal már korábban megkötött együttműködési megállapodása van a GFE gyulai karának, ami elsősorban az ápolás és betegellátás alapszakhoz kapcsolódik, fogalmazott Beke Szilvia. A dékánhelyettes kiemelte, az új munkaerőpiaci kihívásokra reagálva, ezt a megállapodást bővítették ki és írták alá a napokban Szentesen. Jelenleg az engedélyeztetési eljárás zajlik, aminek végeztével a GFE szentesi kihelyezett telephelyén új lehetőségek nyílnak a továbbtanulást választók számára.

A múlt hónapban fogadta el az egyetem szenátusa az új addiktológiai konzultáns szakirányú továbbképzést, amely már az Oktatási Hivatal engedélyeztetési szakaszában van, mondta Beke Szilvia. A dékánhelyettes kiemelte, a gyulai kar portfóliójának bővítése volt az új képzési forma létrehozásának a célja. Az addiktológiai konzultáns szakirány mind az egészségtudományt, mind pedig a szociális területet egyaránt érinti.

A GFE gyulai karán szeptembertől vagy keresztféléves meghirdetéssel indulhat az addiktológiai konzultáns szakirány, ahogy a szentesi kihelyezett új telephelyen folyó képzés is.

 

Nézze meg ezt is:

Asterix került a fókuszba a gyulai könyvtár kiállításán

  Tablókiállítás nyílt a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Az “Egy képregény születése…Asterix – Az eltűnt …