2024. május 25., szombat
FONTOS

Bokrétaünnep a Magvetőben

 

Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy az épület elérte a legmagasabb pontját.

A kitűzött bokrétafa különlegessége, hogy a szalagokon üzenetek és bibliai igék olvashatók.

Elérte legmagasabb pontját a gyulai református iskola tornaterme, amit hétfő délután bokrétafa kitűzésével ünnepeltek. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, az intézmény eddig híján volt a megfelelő színvonalú sportinfrastruktúrának. A beruházás ráadásul nem csak a református közösség számára jelent hatalmas értéket, hiszen gyulai gyermekek sportolnak majd benne, gyulai tanárok és edzők irányítása mellett.

Baráth János református lelkipásztor elmondta, nagy utat tettek meg az iskola fejlesztésében. A gyülekezet elsőként megújíthatta a régi épületet, a következő korszak egy új épületszárny építése volt, most pedig hosszú előkészület után, az új tornaterem is megvalósulhat.

Béres István, az egyházközség építésügyi gondnoka, a város főépítésze az utolsó szalagokat is elhelyezte a bokrétafán. Ő azt mondta, a 2024 áprilisában rendezett bokrétaünnep egyben azt is jelenti, hogy a tavaly ősszel kezdődő építkezés a tervek szerint alakul. A szerkezetépítéssel már végeztek, és a tetőszerkezet acéltartói is a helyükre kerültek.

Az új tornaterem augusztus végére készülhet el, így szeptembertől birtokba vehetik a magvetős diákok.

 

 

Nézze meg ezt is:

Látványos kötetben írta meg Németváros történetét Erdmann Gyula

  A napokban megjelent, és küllemében sokak számára meglepetést okozott Erdmann Gyula történész, nyugalmazott levéltár …