2024. május 28., kedd
FONTOS

Elismerték Bánhegyi Róbert Jánost

A napokban vette át Bánhegyi Róbert János főorovos a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepi díjkiosztón Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat .

A centrumvezető-helyettes több ezer szavazat alapján nyerte el a Délkelet- és Közép-Magyarországi régió közönségdíját.

Februártól kezdődően egy hónapig lehetett szavazni a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra, ahol az ország elhivatott, rendkívüli odaadással emberéleteket mentő orvosait keresték. Bánhegyi Róbert János főorvost több ezer betege jelölte az elismerésre, ezzel a gyulai tagkórház centrumvezető-helyettese elnyerte a Délkelet- és Közép-Magyarországi régió közönségdíját. Az ünnepélyes díjátadót Budapesten, az MTA Kodály-termében rendezték április közepén. Bánhegyi Róbert János kiemelte, az országból tízen vehették át az elismerést, amely több szempontból is maradandó élményt jelentett számára.

Bánhegyi Róbert János hitvallása, hogy minden beteget – az onkológiai betegeket különösen – a környezetükkel együtt kell kezelni. A főorvos hangsúlyozta, amikor először lép a rendelőjébe egy frissen diagnosztizált daganatos beteg, mindent meg kell tenni a hangulata oldásáért. Erre megvannak a kialakult praktikái, ahogy arra is, hogy egyszerre több szakember szerepébe bújva segítsen a páciensek lelkiállapotán. A főorvos elmondta, talán ennek is köszönhető a betegek megtisztelő bizalma.

A centrumvezető-helyettes az elismeréssel járó ötszázezer forintot tudományos célra, az onkodiabetológia tárgykörében írott szakkönyv kiadására fordítja.

 

 

Nézze meg ezt is:

Békés az ország legzöldebb vármegyéje 2024-ben

Május 24-én rendezték meg a Virtuális Erőmű Program XIV. Díjátadó Gáláját Budapesten, a Parlamentben. Az …