2024. május 28., kedd
FONTOS

Látványos menettel ünnepelték a munkát Máriafalván

Mazsorettek indították a menetet április harmincadikán, tíz órakor, a máriafalvi elő május elsején, a Wenckheim Mária Stefánia Nappali Központ előtt.

A sorban feltűntek a közeli óvoda növendékei, majd a központ munkatársai és ellátottjai. Megjelent a 2024-es év dátuma, majd egy sokat látott tábla is előkerült. A programon a városrészben élők mellett a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának delegációja és a Béke téri Napfény Nappali Központ is feltűnt a menetben, mely egy kört tett az Almásy Kálmánné téren, majd visszaérkezett a kiinduló pontra.
A felvonulás talán leglátványosabb jelmezét ez a nemzeti színeket öltő hölgy, Szabó Andrásné Szántó Eszter viselte.

A majálisozás ötlete tavaly merült fel a nappali központban, akkor szűk körben ünnepeltek, idén viszont úgy gondolták, másokat is bevonva nagyobb programot tartanak.

Fontosnak nevezte a kisebb, helyi közösségeket megerősítő rendezvényeket Alt Norbert alpolgármester, a körzet képviselője, aki kitért arra, az ilyen programok közelebb hozzák egymáshoz az embereket.

Május elseje sok országban a huszadik század első felében lett a munka ünnepe. A kommunista rendszerek kiemelt eseményként tekintettek erre a napra. Hazánkban a rendszerváltás után csökkent a jelentősége, ugyanakkor 1955-ben XII. Piusz pápa május 1-jét Munkás Szent József emléknapjává nyilvánította.

Nézze meg ezt is:

Sikerrel építette a közösséget a Gyulavári Kastélynapok

Hatvan csapat vett részt a Gyulavári Kastélynapok szombat délelőtt kezdődő programján, ők vad, marha és …