2024. május 29., szerda
FONTOS

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya.

Az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú szervezet adományaként egy 650 ezer forintos eszköz a gyulai, egy 850 ezer fontos pedig a békéscsabai tagkórzában gyógyuló gyermekeket segíti.

Az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú szervezet minden év decemberében megrendezi adománygyűjtő vadászatát, aminek eredményéből az ország kórházainak gyermekrészlegeit segítik. Hétfőn a gyulai tagkórházban adta át a társaság azokat az orvosi eszközöket, amelyek a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekosztályát segítik. Az eseményen Becsei László főigazgató főorvos köszönetét fejezte ki, hogy a hazai vadásztársadalom évről-évre összefog, és jelentős adománnyal támogatja a Békés vármegyei kórház gyermekosztályát.

Csapóné Hernádi Noémi vármegyei koordinátor egy személyes élmény hatására kezdeményezte a gyulai gyermekosztály támogatását is a korábbi békéscsabai részleg mellé. Az édesanya elmondta, kislánya nyolchónaposan szenvedett balesetet, ekkor kerültek a gyulai osztályra.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed osztályvezető főorvos kiemelte, mind a gyulai, mind pedig a békéscsabai tagkórházban gyermekbarát eszközök beszerzésével igyekeznek követni a tudomány fejlődését. A támogatást egy videó otoszkóp beszerzésére fordították, ami a fül- és dobhártya vizsgálatát teszi könnyebbé.

A békéscsabai részlegen gyermekendokrinológiai és gyermekdiabétesz szakrendelés is működik, fogalmazott Kolozsi Anita főorvos. Az adományból vásárolt eszköz a diabéteszes gyermekek ellátásában jelent nagy segítséget.

Az Országos Jótékonysági Vadászati Közhasznú szervezet több mint tíz éves múltja alatt 221 millió forintos támogatással, mintegy 185 ezer gyermeknek segített, mondta Fejes László ügyvezető. Hazánkban hetvenezer vadász fog össze minden év december 27-én, hogy jótékonysági programjuk eredményeként hiánypótló orvosi eszközöket vásároljanak a kórházak gyermekosztályai számára. Fejes László kiemelte, Békés vármegyében az évek során eddig 5,1 millió forinttal tudtak segíteni.

Az országos jótékonysági vadászati akciót az idén is megszervezik, bízva abban, hogy Békés vármegye még több vadásztársasága csatlakozik a programhoz.

 

Nézze meg ezt is:

Asterix került a fókuszba a gyulai könyvtár kiállításán

  Tablókiállítás nyílt a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Az “Egy képregény születése…Asterix – Az eltűnt …