2024. május 29., szerda
FONTOS

Nagyobb szerepet vállal Gyulán a Nemzeti Tudósképző Akadémia

Együttműködési megállapodást írt alá Görgényi Ernő polgármester, Varró András, a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány kuratórium elnöke, valamint Hegyi Péter, a Nemzeti Tudósképző Akadémia programigazgatója.

A csütörtök délelőtti eseményen elhangzott, ezzel a megállapodással újabb lépést tesz Gyula abba az irányba, hogy a fürdővárosi középiskolás diákok számára minél több támogatást nyújtson az önkormányzat. Görgényi Ernő hangsúlyozta, újabb lehetőséget jelent a Nemzeti Tudósképző Akadémia programjához való csatlakozás, amely azt célt szolgálja, hogy az ebben részt vevő diákok megszeressék az orvosi hivatást, amely Gyulán, a vármegyei kórház székhelyén különös jelentőséggel bír.

Varró András, a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány kuratórium elnöke úgy fogalmazott, Gyula kiemelkedően állt a program mellé.

Hegyi Péter, a Nemzeti Tudósképző Akadémia programigazgatója kiemelte, Magyarország jövője döntően függ attól, hogy a vidék és a vidéken lévő városok, központok hogyan tudnak megerősödni. Az elmúlt időszakban azt tapasztalták, hogy az élettudományok iránt érdeklődő fiatalok száma jelentősen csökkent.

Hegyi Péter kiemelte, céljuk, hogy a fiatalokat ismét az élettudományok és az orvoslás felé vezessék. Céljuk, hogy a gimnáziumokban olyan műszer felszereltséget biztosítsanak, mellyel a diákoknak lehetőségük nyílik havi rendszerességgel saját kutatási projekteket végezni. Ha a fiatalok bekerülnek az egyetemre, akkor ott a legkiválóbbak ösztöndíjban részesülnek. Ha pedig orvosként térnek vissza Gyulára, és a kórházban dolgoznak, akkor olyan oktatási, képzési lehetőségeket kapnak, mellyel tovább fejlődhetnek az orvoslás területén.

Nézze meg ezt is:

Asterix került a fókuszba a gyulai könyvtár kiállításán

  Tablókiállítás nyílt a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Az “Egy képregény születése…Asterix – Az eltűnt …