2024. május 18., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2024. 05. 03.

Témák:

– A Miniszterelnökség segítségével újulhat meg a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornya. Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a gyulai román közösséget is felkereste, ahol több épület korszerűsítéséről esett szó.

– Eredményes évet zárt 2023-ban a Békés megyei Vadászszövetség és az Országos Magyar Vadászkamara Békés vármegyei Területi Szervezete. Az éves küldöttgyűlésen emellett szó volt még a tavalyi évet érintő technikai eszközök használati lehetőségéről is.

– Két témával foglalkoztak a csütörtöki, Liszt Ferenc utcai sajtótájékoztatón. Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet, és szó esett Schriffert Mihály fafaragó hagyatékáról is.

– A közelmúltban kezdődött a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekdiabétesz gondozójában a cukorbeteg gyermekek szövődményszűrése. A békéscsabai tagkórházban rövid és fájdalommentes vizsgálattal tudják felügyelni a diabéteszes gyermekek hosszú távú egészségét.

– A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. A versenyre május 15-ig várják a kertművelők jelentkezéseit.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 05. 14. –

Témák: – Véget ért a próbaüzem időszaka, kedden hivatalosan is megnyitotta kapuit a Ladics-ház. A …