2024. május 28., kedd
FONTOS

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség – jelentették be a csütörtöki, helyszíni sajtótájékoztatón.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a kápolna tornyának felújítása nemcsak hitéleti, hanem városképi szempontból is fontos. Mint műemlék hozzájárul a város szép látványához.
Szinkron – Görgényi Ernő

A torony felújítása még januárban kezdődött. Kovács Péter plébános kiemelte, jelenleg az engedélyek beszerzése van folyamatban.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár hangsúlyozta, azért tudtak 15 millió forintos támogatást nyújtani, mert Magyarországon béke van.

Az államtitkár a Kossuth téri sajtótájékoztatót követően a román gimnáziumba látogatott. Soltész Miklós a helyszínen bejelentette, 15 millió forint támogatást kap az intézmény részben energetikai, részben pedig egyéb más beruházásokhoz. Emellett 10 millió forint támogatást kap a románvárosi óvoda is. Soltész Miklós hangsúlyozta, nemcsak a román nemzetiség, hanem hamarosan a németvárosi óvoda is közel 10 millió forintos támogatáshoz jut.

Nézze meg ezt is:

Békés az ország legzöldebb vármegyéje 2024-ben

Május 24-én rendezték meg a Virtuális Erőmű Program XIV. Díjátadó Gáláját Budapesten, a Parlamentben. Az …