2024. május 18., szombat
FONTOS

Megkezdődtek az érettségi vizsgák

Nagy izgalommal várták a diákok a tételeket hétfőn, a Göndöcs Benedek Katolikus Technikumban. Ebben az intézményben idén harmincöten vállalkoztak a vizsgára.

Idén azok a végzősök adtak számot tudásukról, akik már az új Nemzeti Alaptanterv szerint kezdték meg a középfokú tanulmányaikat. Mindez új követelményrendszerrel párosult, magyarból például a lexikális tudást mérő, műveltségi teszttel.

A karácsonyis Pápai Szabina első ránézésre azt gondolta, nem magyar, hanem történelmi feladatokat kell megoldjon.

Összességében elégedetten jött ki a vizsgáról Csiszár Anna Beatrix, bár volt meglepetés része is a feladatsornak.

Az erkeles Kenéz Róbert már baráti körben elemezte az első írásbeli részleteit, mindannyian nehezebbre számítottak magyarból.

Hétfőn hetvennyolc diák ült iskolapadba az Erkeben, hogy életük első nagy megmérettetésén számot adjanak a tudásukról, fogalmazott Zámori Ida főigazgató. A megváltozott érettségi vizsgarendszer a diákoknak és a pedagógusoknak is különösen izgalmas.

Békésben vármegyében hétfőn 2478-an adtak számot tudásukról magyar nyelv és irodalomból, kedden a matematikával folytatódnak az írásbeli vizsgák.

 

Nézze meg ezt is:

Összeöntötték a nemzeti összetartozás pálinkáját

  Péntek kora délután a nemzeti összetartozás pálinkája összeöntésével megkezdődött a 24. Gyulai Pálinkafesztivál. Három …