2024. május 29., szerda
FONTOS

Diákolimpiai döntőt rendeztek Gyulán

Péntek délután a megnyitóval vette kezdetét a 7-8. osztályos fiú labdarúgás Országos Diákolimpia Döntője a városi tornacsarnokban.

A háromnapos gyulai rendezvényen 19 vármegye és Budapest győztes csapatai mérték össze tudásukat Magyarország diákolimpiai bajnoka címéért.

Péntektől vasárnapig országos diákolimpiai döntőnek adott otthont Gyula városa, ahol a IV. korcsoportos fiú labdarúgók legjobbjai versenyeztek a bajnoki címért. Nyolc évvel ezelőtt már volt házigazda a város, fogalmazott Görgényi Ernő polgármester a városi tornacsarnokban, a pénteki megnyitón. Az elmúlt időszak sportfejlesztéseinek köszönhető többek között, hogy újra Gyula fogadhatja a programot.

A diákolimpia Magyarországon közel négy évtizedre visszatekintő versenysorozat, ahol minden gyermek számára adott a lehetőség a részvételre, fogalmazott Füzy Ákos osztályvezető. A körzeti és a vármegyei versenyektől kezdve, egészen az országos döntőkig juthatnak el az ország valamennyi iskolájából, szinte minden sportágban a gyerekek.

A diákolimpiai programok legnagyobb hozadékát nehéz megfogalmazni, de talán a kitartást, a szorgalmat, a sportfegyelmet és az erős csapatszellemet lehet leginkább kiemelni, mondta Molnár Diána vármegyei titkár. A  IV. korcsoportban a 7-8. osztályos fiúk amatőr szinten sportolnak, de sokan tervezik a folytatást a labdarúgásban.

Békés legjobb vármegye csapataként, a Szarvas FC fiataljai léptek pályára szombaton.

A karcagi együttes többször szerepelt már diákolimpiai döntőn, mondta Szabó Tamás  edző. A kilenc fős csapat bár nem kezdett jól, a hangulatukon mindez semmit sem rontott.

A gyulai döntőt a Szigetszentmiklós és a Dorog csapata játszotta, ami 7:1-es, Pest vármegyei győzelemmel ért véget, így a szigetszentmiklósi Kardos István Általános Iskola együttese érdemelte ki a Magyarország diákolimpiai bajnoka címet.

Nézze meg ezt is:

Asterix került a fókuszba a gyulai könyvtár kiállításán

  Tablókiállítás nyílt a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Az “Egy képregény születése…Asterix – Az eltűnt …