2024. május 31., péntek
FONTOS

A pedagógusok teljesítményértékeléséről tartottak előadást Gyulán

A pedagógusok teljesítményértékelése címmel tartott előadást Kozák András tanügyigazgatási jogi szakértő a gyulai Vigadóban. Az erről szóló végrehajtási rendelet 2024 június elsején lép hatályba. Ez határozza meg a gyakornokok és az óraadók kivételével minden pedagógusra nézve kötelező teljesítményértékelés eljárási szabályait, legfontosabb szakmai, módszertani alapjait.

Kozák András kiemelte, a pedagógus által elvégzett munka, többletteljesítmény minőségi kritériumainak értékelése alapján motiválónak, ösztönzőnek kell lennie. A tanügyigazgatási jogi szakértő hangsúlyozta, ez annak érdekében történik, hogy kiszabaduljanak a pedagógus bérek a 2013 előtti közalkalmazotti törvényből, valamint a 2013 és 2024 közötti, a nemzeti köznevelési törvény merev bértáblájából.

Elhangzott, át kell ültetni a gyakorlatba azt, amit a teljesítményértékeléssel kapcsolatos rendeletben megfogalmazott a jogalkotó. Ebben nagy segítséget jelentett a megjelentek számára a gyulai tájékoztató.

A feladatok az iskola hagyományaihoz, társadalmi, gazdasági környezetéhez kacsolódó célok lehetnek. Vagyis ahány iskola, annyiféle célfeladat tűzhető ki.

 

Nézze meg ezt is:

Hosszú vagy rövid a nyári szünet?

  Hamarosan beköszönt a nyár, ezzel együtt a vakáció is. A 3 Témában arról kérdeztük …