2024. május 18., szombat
FONTOS

A gyermekek képernyőhasználatáról tartott előadást Uzsalyné Pécsi Rita

Aktuális témában, a képernyő és az internet hatásairól, a gyermekekben kialakuló függőségről tartott előadást a napokban a gyulai katolikus közösségi házban Uzsalyné Pécsi Rita főiskolai tanár, neveléskutató.

Az eseményen szó esett arról, hogy nagy különbség van e tekintetben a felnőttek és a gyerekek között, utóbbiak fejletlenebb idegrendszere miatt. Az előadó szerint nem véletlen, hogy ma már minden negyedik európai országban kitiltották az iskolákból a képernyővel támogatott oktatást.

Uzsalyné Pécsi Rita megoldási javaslatokat is hozott a hallgatóság számára. Ha a gyerekek a kelleténél jobban elmélyültek a képernyő használatban, akkor is lehet segíteni ezen a helyzeten, legrosszabb esetben pedig szakemberhez kell fordulni.

Az előadáson Uzsalyné Pécsi Rita elmondta, ez a téma különösen fontos számára, személyes tapasztalatai pedig megerősítették abban, hogy szülőként vagy pedagógusként nagyobb figyelmet kell fordítanunk a gyermekek képernyő előtt töltött idejének csökkentésére.

Nézze meg ezt is:

Összeöntötték a nemzeti összetartozás pálinkáját

  Péntek kora délután a nemzeti összetartozás pálinkája összeöntésével megkezdődött a 24. Gyulai Pálinkafesztivál. Három …