2024. május 28., kedd
FONTOS

Megkezdődött a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra

Csütörtök este zászlófelvonással és ünnepi műsorral vette kezdetét a XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra a várkertben.

Gyula immár harmadik alkalommal látja vendégül a tűzoltók nemzetközi családját, ahol vasárnapig többek között kulturális és gasztronómiai programok, oldtimer- és tűzoltó-technikai bemutatók várják az érdeklődőket.

A Gyulai Grácia Mazsorett Együttes közreműködésével, csütörtök este kilenc országból érkezett, több száz tűzoltó részvételével kezdődött meg a 24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra. A fürdőváros 1993 és 2009 után harmadszor ad otthont a négynapos eseménysorozatnak.  Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében elmondta, a legutóbbi találkozó óta eltelt tizenöt évben Gyula városa sokat változott, de a lényeg ugyanaz maradt. Polgári szellemiségű, vendégszerető kisváros a 18. és 19. századi épületekkel és évszázados parkokkal. A tűzoltó csillagtúra központi eseményeinek helyszínválasztása sem véletlen.

szinkron 1. Görgényi

Néhány nappal ezelőtt ünnepelték országszerte a tűzoltóság napját, fogalmazott Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében. A gyulai rendezvénynek köszönhetően, a következő napokban a tűzoltók hivatása és tevékenysége nemzetközt figyelmet is kap.

szinkron 2. Fülep Zoltán

Ulrich Nemec, az IFSO Nemzetközi Csillagtúra Szervezet elnöke köszönetét fejezte ki a város vezetésének és valamennyi szervezőnek, hogy Gyula harmadszor is lehetővé tette a rendezvény megszervezését.

szinkron 3. Ulrich Nemec

A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozóján vasárnapig számos programlehetőség várja mindazokat, akik bekapcsolódnak a gyulai, XXIV. Nemzet Tűzoltó Csillagtúra rendezvényébe.

Nézze meg ezt is:

Békés az ország legzöldebb vármegyéje 2024-ben

Május 24-én rendezték meg a Virtuális Erőmű Program XIV. Díjátadó Gáláját Budapesten, a Parlamentben. Az …