2024. május 28., kedd
FONTOS

Látványos díszfelvonulás színesítette a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát Gyulán

1993 és 2009 után, Magyarországon egyedüliként immáron harmadik alkalommal is Gyula volt a helyszíne a XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának.

A hétvégén a várkertben pár különleges, Multicar típusú létrásautót is lehetett látni. Ez azért igazán érdekesek, mert ezt az 1964-es és az 1968-as gyártmányú autót még nem tudott egy időben, egy helyen látni.

A régebbi, 1964-es gyártmány Németország Szászország tartományából érkezett Gyulára.

A Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra rengeteg érdekességet tartogatott, melynek az egyik leglátványosabb része az oldtimer tűzoltóautók felvonulása volt. Szombat délután az Erkel Ferenc Művelődési Központ előtt sorakoztak fel az autók. A Kossuth téren nagy tömeg várta a díszfelvonulást. Elsőként a csillagtúra szervező bizottsága és az elnökségi tagok vonultak. Azoknak a városoknak a tűzoltó parancsnokai, akik korábban már rendeztek csillagtúrát.

A 20. és a 21. század különböző járművei is megjelentek az eseményen. A felvonulás legidősebb autója 1939-ből származott.

A csillagtúrán kilenc ország, Magyarország mellett Ausztria, Belgium, Dánia, Németország, Lengyelország, Szlovákia, Olaszország, Svájc tűzoltói vettek részt. Összesen 700 vendég érkezett a városba.

Két év múlva a következő Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát Olaszországban rendezik.

Nézze meg ezt is:

A gyulai hősökre emlékeztek

  Május utolsó vasárnapján tartják a magyar hősök emlékünnepét. Ilyenkor azokra a magyar katonákra és …