2024. május 30., csütörtök
FONTOS

Szakmai napot rendezett a Gyulasport

Hétfőn szakmai napra várták Gyulára az MLSZ Dél-Keleti Körzetközpontjainak képviselőit a Gyulasport Nonprofit Kft szervezésében. A program kiemelt témaköre a klubfejlesztési feladatok voltak.

A Gyulasport labdarúgó szakága olyan körzetközponti rendszerben van az MLSZ versenyrendszerében, amelynek szerves része a továbbképző jellegű szakmai napok szervezése is, fogalmazott Kertes István a hétfői rendezvény kezdetén. A programra Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Szeged-Csanád vármegyéből érkeztek a körzetközpontok képviselői. Kertes István ügyvezető kiemelte, a gyulai szakmai nap tematikájában eltér a megszokottól.

A szakmai nap házigazdája Zöldi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség grassroots koordinátora volt. Előadásában kitért az amatőr labdarúgás elméletére és filozófiájára, mellette a döntéshozatalhoz kapcsolódó gyakorlati feladatok megoldására is ösztönözte a résztvevőket.

A Gyulasport körzetközponti rendszeréhez a környező települések tizenhárom klubja tartozik, fogalmazott Zsurzs Péter szakmai vezető. Az itt sportoló, U7 és U11 korosztályú gyerekek heti rendszerességgel járnak a körzetközpont rendezvényeire. A hét és kilenc éves korosztálynak fesztivál jellegű versenyeket, a tíz, tizenegy éveseknek pedig tornákat szerveznek. A szakmai vezető kiemelte, a folyamatos kapcsolattartásnak és a személyes jelenlétnek köszönhetően egy kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatot sikerült kialakítani a kistelepülések klubjaival.

A gyulai körzetközpontos rendezvényeken hétvégenként mintegy százhatvan gyermek sportol. A szakmai nap résztvevői a Bozsik Egyesületi Program U7/8/9-es korosztály fesztiváljába kapcsolódhattak be.

Nézze meg ezt is:

Hosszú vagy rövid a nyári szünet?

  Hamarosan beköszönt a nyár, ezzel együtt a vakáció is. A 3 Témában arról kérdeztük …