2024. június 21., péntek
FONTOS

1600-an futottak az ÁGOTA Közösség gyermekeiért

Első ízben rendezték meg Szegeden az ÁGOTA® Futás – Fuss Értük Szegeden jótékonysági futóversenyt, amelyet nagy érdeklődés övezett.

A nevezők mellett cégek és sportolók is támogatták az ÁGOTA® Alapítványt és ezzel a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok ügyét.

Mintegy 12 millió forint gyűlt össze azon a szegedi jótékonysági futóversenyen, amelyet idén első alkalommal rendezett meg a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Gál Ferenc Egyetem. Az eseményen a sportolni vágyók és a segítő szándékú emberek a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok ügye mellé állhattak, a nevezési díjakból ugyanis az ÁGOTA® Alapítványt támogatták a szervezők. Az ÁGOTA® Futás – Fuss Értük Szegeden futóverseny több mint 1600 indulója a Dóm téren állt rajthoz és Szeged belvárosának legszebb részein futott végig április közepén. A résztvevők ezzel nemcsak az egészséges életmód fontosságát, hanem a karitatív közösségi megmozdulások erejét is hangsúlyozták. A legfiatalabb nevező alig 10 hónapos volt, ő a jótékonysági futás 100 méteres gyermektávját teljesítette babakocsiban ülve, amelyet testvére tolt át a célvonalon. A legidősebb futó pedig az ÁGOTA Közösség egyik 73 éves nevelőszülője volt. Az óvodás indulók sorait erősítő 5 éves Milán kritikusan értékelte teljesítményét.

– Jó volt a futás, csak elég lassú voltam. Nagyon leelőztek a többiek – fogalmazta meg élményeit.

A sporteseményen dr. Salgó László Péter, Csongrád-Csanád vármegyei főispán is rajthoz állt.

– Fantasztikus volt látni, hogy ilyen sokan a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő fiatalok mellé álltak. Biztos, hogy jövőre is lesz folytatása az ÁGOTA® Futásnak – mondta a főispán. Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője ugyanitt hangsúlyozta, roppant hálásak a szervezőknek azért, hogy ez az összefogás ilyen csodás keretek között valósult meg.

Nézze meg ezt is:

Megújult Kamuton a katolikus óvoda

  A kamuti Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületének „régi” része az …