2024. május 28., kedd
FONTOS
https://youtu.be/tNQBpbAUu2Q

Adományt vittek az állatotthonba

Az Almásy-kastély egyre népszerűbb tacskótalálkozóján az idén 105 ezer forintot gyűjtöttek a gyulai Állatotthon Alapítvány javára. A napokban átnyújtott támogatás több mint négyszáz kutya gondozásához nyújt segítséget.

A gyulai Almásy-kastély történetében a jótékonyságnak mindig fontos szerepe volt, ami az eltelt évtizedek alatt mit sem változott, fogalmazott Fekete-Dombi Ildikó ügyvezető a napokban a gyulai Állatotthon Alapítvány telephelyén. A karitatív szerepvállalás jegyében igyekeznek minden esemény mellé figyelemfelhívó, jótékony akciókat szervezni, középpontba állítva egy-egy társadalmi ügyet. Fekete-Dombi Ildikó elmondta, a kutyamenhely számára sem először szerveztek adománygyűjtést. Az idei tacskótalálkozón 105 ezer forintot gyűjtöttek, de egész évben nyitott a támogatás lehetősége a kastély ajándékboltjában is. Az ügyvezető az összeg átadásakor az adományozás egy különleges formájáról is beszélt.

A gyulai Állatotthon Alapítvány Kígyósi úti menhelyén jelenleg négyszázharminc kutyát gondoznak, mondta Tölgyesi Anikó telepvezető. Az állatok napi ellátásához, orvosi kezeléséhez és a jó körülmények biztosításához minden forintra és a segítségnyújtás bármilyen formájára szükség van.

Az állatotthonban gondozott kutyák örökbefogadását segítő programot az idén indították, fogalmazott Tölgyesi Anikó. A jövőben ezt az irányvonalat mindenképpen erősíteni szeretnék.

A nagy létszám mellett, a kutyák szívférgessége elleni tesztek beszerzése okoz komoly gondot az állatmenhelynek. A probléma enyhítésére megkezdődött a közös gondolkodás a gyulai Almásy-kastéllyal, amelynek eredményeképpen a jövőben a gyulai fesztiválokon gyűjtőpontok kihelyezésével segítik a Kígyósi úti telephelyet.

Nézze meg ezt is:

A gyulai hősökre emlékeztek

  Május utolsó vasárnapján tartják a magyar hősök emlékünnepét. Ilyenkor azokra a magyar katonákra és …