2024. május 29., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2024. 05. 16.

Témák:

– Csütörtökön átadták a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda megújult kamuti óvodáját. A Magyar Katolikus Egyház óvodafejlesztési programja részeként, mintegy 167 millió forintból felújított épületet Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök áldotta meg.

– Új, a Zöld város programhoz kapcsolódó kezdeményezést indítottak útjára Gyulán. A Gyümölcsfát a portára, díszfát az utcára kezdeményezés révén bárki ingyenesen igényelhet a saját kertjébe gyümölcsfát, vagy díszfát az ingatlanok előtti közterületre.

– Május 10-e a mentők napja, ezen a napon alakult meg 1948-ban az Országos Mentőszolgálat. Ehhez a dátumhoz kapcsolódva 15-én nyílt napot tartottak a diákok számára a gyulai mentőállomáson.

– Több szervezet részvételével tették rendbe a hadisírokat a gyulavári református temetőben. A résztvevők a Magyar Honvédség országos programjához csatlakoztak.

– A 2022-ben elhunyt Kepenyes Pál tiszteletére rendeztek emlékkurzust Gyulán. A zeneiskolában megtartott eseményen a vármegye hat iskolájából összesen 12 növendék állt a nap folyamán színpadra.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 05. 23.

Témák: – Minden eddigi rekordot megdöntött a résztvevők száma csütörtökön, a sérült fiatalok hetedik vármegyei …