2024. június 18., kedd
FONTOS

Gyulán tanácskoztak a sportújságírók

Gyulát választotta közgyűlése helyszínéül a Magyar Sportújságírók Szövetsége, amely egy száztizenöt éves múltra visszatekintő szakmai szervezet, fogalmazott Görgényi Ernő polgármester a kétnapos program hétfői megnyitóján.

Ennek elsősorban az az oka, hogy a város erős turisztikai vonzerővel és infrastrukturális háttérrel rendelkezik, vonzóvá téve Gyula városát egy ilyen neves grémium tanácskozásához. Gyula viszonylag ritkán szerepel sportújságok címlapjain, fogalmazott a polgármester, hiszen nem jellemző a városra országos érdeklődésre számot tartó sportesemény.

Szöllősi György az MSÚSZ elnöke köszöntötte a közgyűlés rekordszámú, mintegy száznyolcvan résztvevőjét, külön kiemelve az Ukrajnából és a legmesszebbről, Dániából érkezett munkatársakat, majd ismertette a nap programját. Szöllősi György hangsúlyozta, a közgyűlési feladatokon túlmenően sokaknak az év talán legszebb szakmai pillanatai következnek az elismerések átadásával, mellette az előadások is számos fontos és hasznos információval szolgálnak.

Berta Mihály gyulai újságírót is elismerte a Magyar Sportújságírók Szövetsége. A Képes Sport munkatársaként, két évtizeden keresztül végzett újságírói, szerkesztői tevékenységéért Gyulai István-díjat kapott.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója köszöntötte a hazai sportvilág arcait és hangjait, hiszen nekik köszönhető, hogy a sport szóról szinte mindenkinek egy 6:3, a kicsi lány vagy az éjjel soha nem érhet véget jut eszébe. A vezérigazgató a sport kohéziós erejét emelte ki.

A sportújságírókra az idén nyáron olyan szakmai kihívások várnak, mint a Labdarúgó Európa-bajnokság és a Párizsi Nyári Olimpiai játékok közvetítése, minél több csillogó érmet megmutatva.

Nézze meg ezt is:

Új tantárgyat vezetnek be az Andrássyban

  Hétfőn a közigazgatási ismeretek célzó együttműködési megállapodást írt alá a Békés Vármegyei Kormányhivatal, a …