2024. június 21., péntek
FONTOS

35 százalékos készültségnél tart a volt tervező iroda felújítása Békéscsabán

35 százalékos készültségnél tart a Gyulai úti 1. szám alatti, volt tervező iroda felújítása Békéscsabán.

A Gyulai út és az Árpád sor találkozásánál elhelyezkedő önkormányzati tulajdonú ingatlanban korszerűsítik az energetikai rendszert. A Munkácsy-negyedben található épület állapota hosszú ideje méltatlan környezetéhez, vagyis minél hamarabb renoválásra volt szükség. Egy olyan energetikai pályázatot kerestek, mellyel kívül-belül megújulhat a három szintes épület.

A felújítás során többek között a födémszigetelés mellett a külső oldali hőszigetelés is megtörténik. Valamint a külső nyílászárókat cserélik le, a fűtéskorszerűsítés kapcsán egy hőszivattyú rendszert építenek be.

A sajtótájékoztatót követően megtartotta soros ülését Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése. Itt a tájékoztatók voltak a középpontban. A vármegyei rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgárőrség és a honvédelem is beszámolt a 2023-as évről. Vörös Ferenc rendőrfőkapitány kiemelte, az előző évben 2,5 százalékkal kevesebb bűncselekményt regisztráltak a vármegyében. Az online térben történő csalások egyre gyakoribbak.

A katasztrófavédelmi központ tájékoztatójából kiderült, hogy a vármegyében tevékenykedő polgárőrök számra kis mértékben csökkent, azonban több, mint 2100 taggal 73 településen vannak jelen.

A Magyar Honvédség 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. területvédelmi zászlóalj 2023. évi tevékenységét Ulbert Dávid főhadnagy ismertette. Az előző évben hazai és nemzetközi szinten gyakorlatokat végeztek, segítették a toborzást és missziókon vettek részt. Céljuk, hogy a meglévő, mintegy 200 főből álló tartalékos létszámot további 100-al növeljék idén.

Cserkúti András, a Magyar Közút vármegyei igazgatója kiemelte, idén megvalósul egy régi adósság, a Békéscsaba-Doboz-Sarkad-Sarkadkeresztúr közötti útvonal szintre hozása. Több, kisebb forgalmú vármegyei szakaszon fognak útmegerősítést végezni.

 

Nézze meg ezt is:

Fürdésre alkalmas valamennyi Békés vármegyei engedélyezett szabadstrand vize

Az érvényes uniós és hazai szabályozás alapján az idei szezonban jó a fürdővíz minősége a …